ایسنا : با گذشت کمتر از 3 ماه از اولین مرحلهی برگزاری اجلاس جهانی جامعهی اطلاعاتی و جذب شمار زیادی از شرکت کنندگان از سراسر جهان در این اجلاس، هنوز هیچ تغییری در جهان اطلاعات رخ نداده است.
به گزارش سرویس بینالملل ایسنا، پایگاه اینترنتی“وان وورد“ در انگلیس با ارایهی تحلیلی دربارهی این اجلاس آورده است:« این اجلاس در دسامبر سال گذشته (2003) در ژنو به منظور گفتوگو در زمینهی توجه به روشهایی که به کمک آنها جامعهی اطلاعاتی میتواند به موارد قابل دسترسی و نحوهی کاربرد آسانتر اطلاعات برای توسعهی بیشتر نسبت به گذشته در جهان از طریق استفاده از ابزار ارتباطاتی از قبیل اینترنت، رادیو، تلویزیون، تلفن و غیره که در مجموع به فناوریهای ارتباطاتی و اطلاعاتی تعبیر میشوند، برگزار شد.
علیرغم حضور گستردهی نمایندگان کشورهای مختلف از سراسر جهان و امیدهای فراوان برای کشورهای در حال توسعه که با شکاف وسیع اطلاعاتی درگیر هستند، جو پس از این اجلاس در حال حاضر راکد است و همه چیز بدون ایجاد تحول در جهان اطلاعات به شرایط گذشتهی خود بازگشته است.
در آن زمان در جریان آماده سازی اجلاس، فعالیتهای انجام گرفته پیرامون ایناجلاس اکثریت مردم را در این تصور فرو برد که امکان دسترسی به فناوری اطلاعات و ارتباطات به ویژه دسترسی به اینترنت به راحتی برای همگان و یا دست کم شمار انبوهی از مردم در این جامعهی اطلاعاتی فراهم خواهد شد، به طوری که هیچ کس از این دایرهی اطلاعاتی خارج نخواهد ماند.
فناوریهای ارتباطاتی و اطلاعاتی به طور بالقوه میتوانند به پیشرفت جوامع کمک کنند و زندگی افراد را بهبود ببخشند؛ چرا که اطلاعات یک قدرت است و مردم میتوانند از این فناوریها برای بسیاری از فعالیتهای قابل پیشرفت ازجمله گسترش و توسعهی بازار محصولاتشان، آموزش مهارتها، به اشتراک گذاشتنایدههای توسعهیی وهر نوع برقراری ارتباط از راه دور، استفاده کنند.
در این روش نقاط دور افتادهی جهان به یکدیگر نزدیک میشوند و کشورهای در حال توسعه میتوانند با کل این جامعه به شیوههای مختلف ارتباط بگیرند و بهاستانداردهای اقتصادی برتر دست یابند.
پیش از برگزاری اجلاس جهانی جامعهی اطلاعاتی فعالیتها و هزینهی زیادی برای آماده سازی اجلاس با برگزاری جلسات مقدمهیی از جمله نشستهای کمیتهیآماده سازی اجلاس جهانی جامعهی اطلاعاتی در کشورهای مختلف یکی پس از دیگری و همه با صرف هزینه صورت گرفت.
در آن هنگام امید و اشتیاق فراوانی به بازدهی این اجلاس و آیندهی جامعهیاطلاعاتی وجود داشت؛ از تمام نقاط جهان در ژنو اجتماع کردند؛ گویی این اجلاس به سرعت نتایج و راهحلهایی را برای مشکلات موجود به ویژه برای جهاندر حال توسعه ارایه خواهد داد و گویی مردم نیز میتوانند به سرعت به فناوریهای ارتباطاتی و اطلاعاتی دسترسی پیدا کنند، در حالی که مردم کشورهای در حال توسعه هنوز همان مشکلات را دارند؛ مرحلهی دوم این اجلاس نیز در سال 2005 برگزار خواهد شد.
همانند گذشته ما هنوز در جهانی هستیم که در آن هزینههای هنگفتی برای کنفرانسهای بزرگ هدر میروند اما هیچ نتیجهی سودمندی از آنها حاصل نمیشود. کشورهای در حال توسعه به این قبیل اجلاسها نیاز ندارند بلکه میتوانند با اندک هزینهیی به برگزاری نشستهایی بپردازند که نیازهای فوریو اساسی آنها را مورد توجه قرار دهد.
اگر اجلاس جهانی جامعهی اطلاعاتی هنوز ضروری است بنابراین مرحلهی دوم ایناجلاس باید با رویکردی متفاوت و بهتر و دیدگاهی شفافتر برگزار شود.